Vandaag hebben we helaas niet al te best weer gehad. Het regende veel, maarja dat hoort nu eenmaal bij het vak!
Toen we aankwamen zagen we dat het terras er mooi bijlag. We zijn maar snel aan het werk gegaan. 
Ik graafde een grote opening waardoor de bedrading verder door moest naar de rest van de tuin. Toen dat klusje geklaard was hebben we de  buizen van het beregeningssysteem er doorheen gevoerd. Af en toe maakten we een aftakking, door een handige 'verdeler' erop aan te sluiten. Later wordt aan deze slang nog beregeningsbuizen gekoppeld, die door minuscule gaatjes de grond vochtig maken voor de planten.
Nadat we de buizen neergelegd hadden gooiden we de gaten dicht.
Het was alweer tijd voor een korte pauze.
Na wat gegeten te hebben zette Johan stenen neer op de randen waar het pad moest komen. Hij zorgde ervoor dat deze op de goede hoogte en breedte stonden.  Daarna werd met de drilmachine het zand goed gedrild. Daarna hebben we nog de elektriciteitsdraden aangelegd.
Eindelijk begon het betegelen! :-)!
Het pad werd anders aangelegd dan het hoofdterras. Het pad bestaat namelijk uit kleine stenen.
Eerst werd het zand met een waterpas helemaal goed gemaakt op de hoogte van de vooraf neergezette stenen. daarna begon het werk! Al het zand was mooi afgevlakt ik gaf de tegels aan en johan legde de tegels goed neer op het zand. Af en toe keek hij of de stenen nog goed recht lagen met een 90-gradenhoek. Het leggen van de stenen ging heel snel! Al snel hadden we het hele pad betegeld. Aan de randen van het pad moesten halve stenen komen. Met de halve stenen die nog over waren van de vorige tuin, vulden wij zoveel mogelijk het pad op. Af en toe pastte het niet en dan maakte we een steen kleiner met een soort hamer! Dat was echt leuk om te doen! Ook werden soms hele stenen geknipt met een handig knipapparaat. Helaas was het al tijd, maar we hadden wel superveel gedaan! De tuin begint nu al echt vorm te krijgen.
Het was vandaag echt een SuperR Dag..!!
 Leave a Reply.