Iets over mijzelf

Picture

Ik ben nu 16 jaar en volg op de middelbare school de HAVO, ik zit nu in de examenklas. Ik heb grote belangstelling voor de natuur en tuinieren. Ik ben veel in de tuin bezig. Daarnaast heb ik ook nog twee andere hobbies. Ik voetbal bij een plaatselijke sportvereniging en speel nu zo'n zeven jaar accordeon. Mijn belangstelling gaat echter het meeste naar de tuin uit. Verder begint mijn belangstelling voor fotografie te groeien. Natuurfotografie lijkt mij super leuk.
Ik ben van plan om na de middelbare school een opleiding te volgen voor tuin- en landschapsinrichting.

Hoe het allemaal is begonnen

Van jongs af aan ben ik al bezig met tuinieren.
Het begon al toen ik kleuter was, destijds had ik namelijk een keer zin om in de herfst in de voortuin  bladeren te vegen.
Met een beetje hulp van mijn moeder hadden we de hele voortuin 'bladvrij' geveegd. Dat vond ik toen heel leuk om te doen.
Tijdens de 2e helft van de basisschool hielp ik altijd graag mijn moeder met klusjes in de tuin, zoals vegen en onkruid wieden. Als we dan een keer nieuwe planten hadden gekocht, vond ik het helemaal geweldig om mee te helpen met het poten. De 'liefde' voor tuinieren begon toen in me te groeien. 
Ook samen met m'n zussen ging ik wel eens de onkruidvolle tuin te lijf, zodat we na het zware werk een mooi resultaat hadden en trotse ouders!
 
Steeds vaker was ik in de tuin te vinden. Langzamerhand nam ik tuinklusjes van m’n ouders over…
Toen ik in de 2e klas zat op het middelbaar onderwijs (ik was toen bijna 14), Had ik het plan om een nieuw gazon aan te leggen.
De grasmat die er eerst in lag was helemaal vol met onkruid.
Ik had toen allerlei informatie opgezocht om te kijken hoe je dat het beste kon doen. Uiteindelijk had ik een nieuwe grasmat ingezaaid.
In de jaren daarna ben ik me steeds meer voor de tuin gaan interesseren.
Ik ging toen klimplanten en bloemen opkweken, planten stekken en gewassen verbouwen!
Met zulke activiteiten ben ik vandaag de dag nog steeds bezig!
En ik blijf het maar leuk vinden..!
Leve de tuin!