Moestuin(tje)

deze pagina is nog in opbouw, het opkweken van de Pompoen staat er al op. In de toekomst zult u hier ook informatie vinden over het kweken van paprika, tomaten, wortelen en nog veel meer gewassen!

Pompoen (Cucurbita L.)

Picture

In het jaar 2008 heb ik pompoenen gekweekt. Ik heb de pompoenzaden halverwege de maand Mei buiten in de volle grond gezaaid. (na 15 mei ivm. nachtvorst) Je kunt de zaden ook eind april tot halverwege mei binnen opkweken.
Ik heb de zaden doorelkaar op de grond gelegd en er een laagje aarde overheen gedaan. De kleine pompoenplantjes waren al binnen twee weken aardig groot gegroeid. Vrij snel na dit waargenomen te hebben gingen ik op vakantie.
Toen ik gebruind terugkwam van de heerlijke zomervakantie kon ik het niet laten om zo snel mogelijk naar de tuin te gaan. En wat ik toen zag?!
De pompoenenplanten waren HARTSTIKKE groot geworden! ze kropen de door de hele border! (wel een mooi gezicht) Ik stond met verbazing naar de mooie bloemen van de pompoenen te kijken! Ik heb het allemaal maar snel vastgelegd op de camera. 
Toen de pompoenen mooi gerijpt waren heb ik ze van de plant afgeknipt! En toen hebben we nog een hele tijd genoten van alle pompoenen!

Hieronder ziet u de fotoreeks van het opgroeien van de pompoenen!